PREDSTAVNIŠTVO
U
CRNOJ GORI

Knauf d.o.o. je u potpunom vlasništvu porodice Knauf, glavno sjedište firme je u Iphofenu u Njemackoj gdje Knauf posluje od 1932. godine. Osnivac preduzeca Knauf d.o.o. Beograd je Knauf Ges.m.b.H. sa sjedištem u Austriji koje je osnovano 1970. godine.

Knauf d.o.o. osnovan je 1995. godine u Beogradu kao komercijalno tehnicko predstavništvo nadležno za tržišta republike Srbije i republike Crne Gore. Od kako je Crna Gora postala samostalna država 2006. otvorena je kancelarija Knaufa u Podgorici.

Knauf je svjetski proizvođač gipsanih gradevinskih materijala i izolacija.
Unutrašnje uređenje stambenih i poslovnih prostora može se izvesti sa različitim materijalima i sistemima. Upoređujući sve sisteme i sve materijale lako se dolazi do zaključka da je korišćenje KNAUF sistema u velikoj prednosti u odnosu na sve ostale. Uz povoljnu cijenu sve se radi suvim postupkom tako da je uređenje veoma brzo i čisto. Program KNAUFA: sistemi suve gradnje i mašinskog malterisanja, mašine za mašinsko malterisanje i proizvodi građevinske hemije.

  Spušteni plafon   IZRADA SPUŠTENIH PLAFONA KNAUF sistemom može se individualno oblikovati prema raspoloživom prostoru datog objekta ili se elementi mogu fabrički izraditi. Bez obzira na koji način je urađen spušteni plafon on zadovoljava propisane građevinsko - fizičke zahtjeve: vatrozaštita, akustika, toplotna izolacija, osiguravaju smještaj ventilacije, rasvjete, zvučnika, uređaja za rano otkrivanje vatre i prekrivaju šuplji prostor izmedu obloge i masivnog plafona.
  DRVENA POTKONSTRUKCIJA   Malterisanje plafona mokrim postupkom može se izbjeći ugradnjom spuštenih plafona od KNAUF ploča.     KNAUF ploče se mogu postavljati na drvenoj ili metalnoj potkonstrukciji. Potkonstrukcija se izradjuje od dvostruko montiranih nosećih i montažnih drvenih letvi, odnosno pocinčanih profila.
    Pregradni zidovi rade se od potkonst. i obloge od gips-karton ploča.     Montaža Knauf unutrašnjih pregradnih zidova sa svojim pozitivnim svojstvima idealno je alternativno rešenje za masivne zidove. Pored toga ovi zidovi pružaju idealna rješenja u području zaštite od buke i požara kao i kod toplotne izolacije prostora.
    Brza montaža   Za unutrašnju izolaciju spoljnih zidova, koriste se zidne obloge- lijepljenjem ploca ili montažom na potkonstrukciju. Za poboljšanje zvucne i toplotne izolacije, gips-karton ploca se montira za celicnu potkonstrukciju. Time se dobija perfektan izgled površine i toplotna i zvucna izolacija.
  Knauf podni sistem   Knauf proizvodi inteligentne i ekološke podne sisteme.     Knauf podni sistemi su najvišeg kvaliteta, kojima se velikom brzinom izraduju ravne podne površine - u novogradnji i adaptaciji starih objekata. Koristi se estrih tj. tvrde gipsane ploče, zatim sistem od dvije podne ploče debljine 12,5mm i posebni podni sistemi Vidifloor (gips i celulozna vlakna).
  Potkrovlje   Knauf je razradio i sistem uređenja potkrovlja i stvaranje izvanrednog stambenog prostora.   Potkrovlje   Knauf gipsane ploce pripadaju grupi zdravih građevinskih materijala: njihova sposobnost upijanja viška vlage iz vazduha, stvara stalnu udobnu klimu u prostoru uz regulaciju toplote, hladnoce i buke.

Knauf sistemi se veoma uspješno koriste za ugradnju zidova za sanitarne prostore. Izvode se tako da je vrlo jednostavno ugraditi sve instalacije unutar samog zida, a na zidu mogu se montirati sve sanitarije. Proizvode se i posebni dihtunzi za spojeve u vlažnim prostorijama, elementi za učvršćivanje kade, otvori za prolaz cijevi u kupatilima i kuhinjama, metalni dovratnici, mehanizmi za klizna vrata i sl.


Za detaljna upustva možete pogledati prezentacije www.knauf.com


Dipl.Ing. Rodoljub Mijušković
Komercijalno-tehnički savjetnik
Predstavništvo: Crna Gora

Adresa e-mail Telefon/fax
ul. Vaka Đurovića bb. Podgorica knauf@cg.yu  

GRAĐEVINARSTVO www.servisicg.com/pages/knauf.htm WWW.SERVISICG.COM